CARA MEMOHON KERJA DI LAMAN MAUKERJA.MY DENGAN MUDAH DAN CEPAT


Maukerja merupakan satu lubuk emas buat pencari kerja dengan beribu iklan jawatan kosong untuk dimohon. Salah satu plartform untuk memudahkan pencari kerja mencari jawatan yang diminati. Di samping itu menghubungkan antara majikan dan pekerja.

Dibawah kami sediakan cara-cara memohon jawatan di laman MaukerjaBerikut adalah langkah-langkah untuk mendaftar buat kali pertama:

Langkah Pertama :
Lawati laman Maukerja melalui pautan ini : Maukerja.my Seperti gambar diatas, klik pada butang 'LOG MASUK | DAFTAR' untuk memulakan pendaftaran.

Langkah kedua :


Jika anda sudah memohon sebelum ini. Hanya perlu Log Masuk sahaja. Jika belum mempunyai akaun Maukerja.my.  KLIK pada 'DAFTAR PERCUMA SEKARANG' dan daftarkan diri anda. Jika anda mempunyai Facebook, boleh sahaja link kan dan daftar. 

Langkah Ketiga :


Isi segala maklumat yang diperlukan. Setelah lengkap, KLIK pada butang 'DAFTAR'. Seterusnya...

Langkah keempat :


Tahniah! Anda akan menerima pesanan ringkas dari Maukerja.my. Maksudnya anda sudah berjaya mendaftar bersama Maukerja.my. Seterusnya, KLIK pada link yang diberi bertujuan untuk pengesahan.

Langkah kelima :Setelah KLIK link untuk pengesahan, ia akan terus pergi ke profile anda. Sila isi semua ruangan maklumat dengan tepat untuk memudahkan proses memohon jawatan.


Dah Daftar, macam mana pula nak mohon kerja? 

Langkah Pertama :


Sila taip kata kunci seperti kerani atau guru dalam ruangan carian kemudian tekan tapis dan pilih tapisan mengikut kesesuaian anda kemudian tekan "Enter". Sila rujuk gambar yang telah disertakan.

Langkah Kedua :


Baca dahulu setiap keperluan, tanggungjawab, manfaat dan lokasi. Jika sesuai dengan anda, KLIK sahaja pada 'MOHON'.

Langkah terakhir :


Selepas anda KLIK pada butang 'MOHON' anda akan pergi ke tetingkap pengisian butiran peribadi. Disinilah anda akan tulis segala keperluan yang anda perlukan, memuat naik resume berserta ulasan yang boleh membuatkan anda dipilih sebagai calon pekerja. Langkah ini amat penting sekali. Setelah siap mengisi ruangan maklumat, KLIK sahaja pada ruangan 'HANTAR PERMOHONAN'

Selamat berjaya untuk anda. Jadi tunggu apa lagi. Jom membina kerjaya di Maukerja.my 

MOHON SEKARANG