"Sambil Makan Tak Sedar Air Mata Dah Mengalir" - Ashraf Muslim Sambut Ramadan Bersama Pesakit Covid-19 Di Hospital







Pelakon Ashraf Muslim memberitahu bahawa kedatangan Ramadan kali ini memberi satu pengalaman baru yang cukup bermakna buatnya apabila terpaksa menyambut puasa di hospital.
 
Lebih menjadikan dirinya sebak, kata Ashraf, dia turut menerima kiriman sebuah video daripada kedua-dua isterinya pada malam pertama Ramadan.
 
"Malam ini (tadi), adalah malam paling bersejarah dalam hidup Am.
 
"Pertama solat tarawih berjemaah di wad pesakit Covid-19 dan kedua dapat kejutan video dari mama dan ibu ini," katanya menerusi satu entri yang dimuat naik di Instagram.
 

Cerita Ashraf, video yang mengandungi gambar keluarga dan rakaman ucapan anaknya itu benar-benar meruntun emosinya.
 
"Bila buka jer dapat video ni, Allahuakbar...sambil makan ni, Am tak sedar air mata dah mengalir. Aduhai..sedih arrr..tak baiklah buat macam ni.
 
"Dahlah ayah kat wad. Makan pun tak habis, terus basuh tangan..waaa! Mama, ibu dan anak-anak sabar ya, tunggu ayah sikit lagi.
 
"Insya-Allah  bila semua dah selesai ayah balik okay. Sayang dan rindu anda semua!," luahnya yang kini dirawat di Hospital Sungai Buloh.

Terdahulu, Ashraf disahkan positif Covid-19 selepas dikatakan pulang daripada menjalani penggambaran di Scotland bulan lalu.

Dalam pada itu, jangan lupa saksikan drama lakonan Ashraf Muslim di Astro pada telefon pintar anda melalui aplikasi Astro GO. Muat turun aplikasi Astro GO di Google Play dan Apple Store sekarang.
 
Apapun, pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai topeng muka, gunakan 'sanitizer', kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang boleh mencegah COVID-19!